17 deputați vor rămâne fără imunitate parlamentară pentru că au purtat panglica interzisă de 9 mai

Poliția a anunțat că 17 deputați care fac parte din blocul comuniștilor și socialiștilor vor fi amendați pentru că au purtat așa zisa panglica Sf.Gheorghe la parada de 9 mai. Pentru a putea fi amendați deputații, procuratura va trebui să ceară ridicarea imunității parlamentare, pentru aceasta este nevoie de votul a minim 51 de deputați. Tot odată au fost înregistrate peste 300 de persoane care au purtat panglica bicoloră negru-oranj, dintre care care 165 au fost deja identificați.

Deputatul Dumitru Alaiba a declarat într-o postare că lege este pentru toți și trebuie respectată dacă este votată în mode democratic de o majoritatea parlamentară

”Și legea, odată votată, este una pentru toți. Și nimeni nu e mai presus ca legea.”
”Când un deputat încalcă o lege, el nu are nici un drept să se aștepte ca restul să le respecte.”

Deputații socialiștii și comuniști au organizat pe data de 9 mai un marș în care au purtat panglica interzisă, printre ei se numără Vladimir Voronin, propagandistul pro rus Bogdan Țîrdea, trădătorul Odnostalko, baba Zina Greceanîi, ”Culiocarul” Igor Dodon și alte fălci cu burți mari care nu au făcut nimic pentru cetățenii de rând de și se află cel puțin la primul mandat, alții deja la al cincilea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*