17 Primării vor primi cofinanțare în valoare totală de 1 milion de lei pentru a susține organizațiile de de tineret

17 autorități ale administrației publice locale vor primi cofinanțare în valoare totală de un milion de lei pentru susținerea programelor raionale/municipale de granturi destinate organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă ale tinerilor. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv. Scopul inițiativei este de a susține activismul civic al tinerilor la nivel de comunități. 

Finanțarea, pe principiul de paritate, în sumă maximă de 100 mii lei, este acordată autorităților publice locale care sunt parte a Programului de dezvoltare a Centrelor de tineret și susțin anual inițiativele tinerilor prin programe de finanțare nerambursabilă. În total, 21 de autorități ale administrației publice locale sunt parte a Programului. 

Ministerul Educației și Cercetării va coordona și monitoriza realizarea Programelor de granturi locale, alocând resursele financiare necesare implementării, după recepționarea solicitărilor de finanțare. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării îndeamnă autoritățile administrației publice locale să beneficieze de finanțarea acordată, iar tinerii să elaboreze propuneri de proiecte concentrate pe rezolvarea unor provocări comunitare și locale și să beneficieze de finanțarea nerambursabilă. 

Informații suplimentare cu privire la realizarea Programului de granturi local pot fi solicitate de la autoritățile administrațiilor publice locale de nivel II. 

Lista repartizării mijloacelor financiare autorităților administrației publice locale din bugetul de stat pentru susținerea programelor raionale/municipale de granturi îl puteți accesa AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*