3 Rachete rusești au tranzitat teritoriul R. MOLDOVA pentru a lovi și omorâ civili în Ucraina. Avioanele care zboară la Chişinău sunt în pericol de a fi lovite de rachete la ordinul handicapului Putin

Astăzi, 10 octombrie 2022, Statul terorist Rusia a atacat mai multe orașe din țara vecină, Ucraina cu 75 de rachete, distrugând blocuri de locuit și centru comerciale im care se aflau oameni. În urma atacului cu rachete au murit zeci de oameni printre care și minori.

Trei dintre cele 75 de rachete ucigașe lansate de pe Marea Neagră au tranzitat și teritoriul Republicii Moldova, astfel punând în pericol aeronavele care aterizau sau decolau de la Chișinău. Republica Moldova nu este antrenată în războiul Ruso-Ucrainean, iar tranzitarea teritoriului Moldovei a rachetelor este inadmisibilă și condamnabil care nu respectă dreptul internațional.

Ministerul Apărării informează că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

  1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița – Soroca – Moghilev Podolsk.
  2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)
  3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Florești – în direcția Ucrainei

Președinta Maia Sandu a condamnat categoric atacul cu rachete Ucrainei de către Rusia și tranzitarea de către acestor a teritoriului basarabean.

Ministerul de externe la convocat pe ambasadorul Rusiei de la Chișinău.

Una din rachete a explodat la o distanță de câteva sute de metri de Ambasada României din orașul Kiev.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*