Maia SANDU: România este indiferent de contextul politic de la Chișinău, alături pe plan economic, politic, cultural sau educațional

Președinta Maia Sandu a ținut un discurs îl plenul parlamentului de la Chișinău cu ocazia organizării ședinței comune celor două parlamente de la București și Chișinău, a mulțumit pentru susținerea în procesul de obținerea statutului de țară candidat a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, solidaritatea economică, financiară, socială, culturală, educațională, politică, energetică.

Maia Sandu: Am participat astăzi la inaugurarea ședinței comune a Parlamentului Republicii Moldova și Parlamentului României, care se desfășoară în aceste ore la Chișinău. Am mulțumit României pentru umărul puternic pe care ni l-a oferit mereu, indiferent de contextul politic de la Chișinău, fiindu-ne alături pe plan economic, politic, cultural sau educațional. Simțim acest sprijin și acum, când ne confruntăm cu consecințele războiului din Ucraina.

Am menționat că evoluția României ca membră a UE ne-a încurajat și ne-a dat speranța că acesta poate fi un model de succes și pentru Republica Moldova – și pentru acest model au optat și cetățenii noștri. Astăzi România este susținătoarea noastră fidelă la nivelul Uniunii Europene, mobilizând sprijinul instituțional și politic necesar pentru parcursul european al țării noastre. Și pentru că ieri Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale UE să ne acorde statutul de candidat la aderare, i-am îndemnat pe parlamentarii români ca, în zilele ce urmează, să transmită în UE mesajul că Republica Moldova împărtășește pe deplin valorile Uniunii Europene. Și că merită să aibă această șansă să devină parte a marii familii europene.

Ședința comună a celor două Parlamente se înscrie într-un mod logic și firesc în relația ascendentă dintre Republica Moldova și România, relansată la sfârșitul anului 2020. Sunt încrezătoare că evenimentul de astăzi va impulsiona cooperarea dintre Chișinău și București pentru noi proiecte în beneficul cetățenilor din ambele țări

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*