Maia Sandu a adus vești bune locuitorilor din regiunea Fălești. Guvernul pregătește un program de finanțare pentru perioada rece a anului

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu locuitorii a trei sate din regiunea Fălești, în cadrul întrevederii au discutat despre programul guvernamental ”Satul European”, beneficiile Republicii Moldova în urma obținerii statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Maia Sandu a anunțat despre programul de finanțare pentru încălzire în perioada rece a anului, dar și despre cât este de necesară este ca țara să fie unită.

Maia Sandu: Ieri am vizitat localitățile Făleștii-Noi, Pârlița și Răuțel din raionul meu de baștină, Fălești. M-am bucurat să aflu că aceste trei comunități fac parte din cele 492 de localități rurale din țară care au câștigat proiecte în cadrul Programului „Satul European”. Două proiecte sunt pentru construirea apeductului, iar unul – pentru iluminare stradală. Vrem ca satele noastre să fie pline de oameni și vom continua să le susținem financiar pentru a îmbunătăți condițiile de viață în fiecare dintre ele.

Am discutat cu oamenii despre grijile lor zilnice – creșterea prețurilor, seceta, criza energetică, calitatea serviciilor medicale, războiul de la hotarul nostru. I-am informat că Guvernul lucrează la un program nou de susținere a populației pe perioada rece a anului, dar și despre alte inițiative ale autorităților, care trebuie să contribuie la atenuarea consecințelor numeroaselor crize prin care trecem. Am vorbit și despre așteptările de viitor ale cetățenilor, inclusiv în contextul obținerii statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană și oportunitățile pe care ni le oferă acest statut pe termen mediu și lung. Pe termen scurt, ne confruntăm în continuare cu probleme majore provocate de războiul din Ucraina și trebuie să rămânem uniți, solidari, să păstrăm pacea în societate.

Pe finalul vizitei, i-am salutat pe copiii pe care i-am găsit meșterind la Centrul de meșteșuguri tradiționale din satul Răuțel.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*