Maia Sandu s-a întâlnit cu trei foști președinți care susțin parcursul European al Moldovei. A anunțat soluții noi pentru susținerea cetățenilor

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu trei din cei cinci foști președinți ai Republicii Moldova, în cadrul întrevederii au discutat despre viitorul statului în contextului crizei naționale și regionale.
Foștii președinți de stat Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti și-au exprimat susținerea parcursului European și a eforturilor depuse de actuală conducere statului pentru integrarea în Uniunea Europeană, dar și despre ajutorul oferit cetățenilor în contextul crizei energetice care a afectat dezvoltarea țării și traiul cetățenilor de rând.

Maia Sandu: M-am bucurat să-i primesc în vizită, la Președinție, pe foștii președinți ai Republicii Moldova, domnii Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti, care și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al țării noastre. Am făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățământului superior și a sectorului de cercetare. Am discutat despre provocările cu care ne confruntăm, în agricultură, în sectorul energetic, precum și despre provocările cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Am vorbit și despre soluțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru a susține cetățenii și producătorii locali, în această perioadă grea.

Le-am mulțumit foștilor șefi de stat pentru deschiderea de a împărtăși experiența lor. Moldova a trecut prin mai multe perioade dificile, de-a lungul istoriei sale, iar fiecare criză ne-a oferit lecții importante și ne-a mișcat înainte. Am fost de acord cu toții că, în pofida crizelor prin care trece acum Republica Moldova, țara poate ieși cu bine din ele dacă vom pune în valoare și vom susține cel mai prețios lucru pe care îl avem – oamenii. Iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană ne oferă certitudinea că nu suntem singuri în fața năpastei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*