Maia Sandu: Constituția noastră unește oamenii în jurul unui scop comun: viața fericită a cetățenilor într-o țară prosperă, într-un stat suveran, unitar și indivizibil, în care justiția este una funcțională, iar Omul e mai presus de toate.

Astăzi 29 iulie sărbătorim 28 de ani de la adoptarea Constituție a Republicii Moldova, președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pe pagina sa de facebook.

Constituția Republicii Moldova este legea supremă și principală a Republicii Moldova și a societății statului. Constituția determină principiile generale ale societății, drepturile și îndatoririle omului ș.a.m.d. A fost adoptată pe 29 iulie1994. Este compusă din 7 titluri, fiecare fiind împărțit în capitole și secțiuni.

Maia Sandu: Celebrăm astăzi Ziua Constituției Republicii Moldova. Sunt 28 de ani de la adoptarea legii supreme a țării, care reglementează viața noastră publică și existența fiecăruia în parte, care asigură echilibrul nostru obștesc într-un stat de drept, într-o țară a libertăților, a echității și mulțumirii individuale.

Constituția noastră unește oamenii în jurul unui scop comun: viața fericită a cetățenilor într-o țară prosperă, într-un stat suveran, unitar și indivizibil, în care justiția este una funcțională, iar Omul e mai presus de toate. Drepturile și obligațiile cetățenești ne amintesc mereu de faptul că facem parte dintr-o colectivitate, că trebuie să ne respectăm reciproc și că toți fără excepție trebuie să respectăm regulile pe care le-am stabilit împreună. În pofida greutăților, vă invit să ne cunoaștem Constituția, să apreciem oportunitatea de a fi liberi și egali în fața legii. E contractul nostru social, e strângerea de mână care ne aduce bunăvoința și buna înțelegere comunitară.

1 comentariu

  1. Declarație prostească în stil sovietic! Orice cuvânt, în special cele din titlu, e un fals! Scopul comun și justiția funcțională nu rezistă nicio critică! S-ar părea, că e vorba de Finlanda, Norvegia sau Elveția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*