Guvernul merge la Ungheni cu trenul. Gavrilița vrea sa mărească viteza cu care circulă trenurile pe tronsoanele cu viteză mică

Moldova Europeană 2030 înseamnă și o infrastructură feroviară bine dezvoltată, care va facilita nu doar transportul mărfurilor, dar reprezintă o alternativă modernă pentru oamenii care efectuează călătorii la nivel local, național, internațional.

Am pus bazele pentru dezvoltarea acestui tip de transport, un prim pas fiind aprobarea de cabinetul de miniștri a Codului feroviar în toamna anului trecut. Este în derulare un studiu de fezabilitate pentru mărirea vitezei pe porțiunile cu viteză mică. Pentru a face investiții în diferite tronsoane avem suportul Uniunii Europene și Agenției Franceze pentru Dezvoltare. Am făcut pași concreți pentru reabilitarea și dezvoltarea căilor ferate din Moldova. Am reabilitat tronsonul Basarabeasca–Berezino, am crescut cu peste 70 la sută salariile angajaților CFM și am lichidat toate restanțele salariale istorice.

Astăzi, ședința de Guvern se va desfășura la Ungheni.

Cabinetul de miniștri a decis să se deplaseze încolo cu trenul, acesta fiind mijlocul de transport ecologic, accesibil. De câteva luni deja circulă pe ruta Chișinău-Iași zilnic două trenuri moderne, cu opriri în mai multe localități, inclusiv în centrele raionale Strășeni, Călărași și Ungheni, oferind condiții civilizate la prețuri mai mult decât acceptabile. Spre comparație, anterior lunii februarie pe ruta în cauză circula un singur tren și doar trei zile pe săptămână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*