Maia Sandu: Din cauza războiului rus din Ucraina, energia e mai puțină și mai scumpă, deci trebuie folosită rațional, consumând mai puțină electricitate în orele de vârf, izolând locuințele și folosind becuri eficiente energetic

Președinta Maia Sandu sa întâlnit cu locuitorii satului Ciuciuleni din ținutul Hincești, împreună au discutat despre criza energetică și importanța solidarității pentru a economisi energie electrică.

Este important să trecem peste această criză energetică și războiului rus din Ucraina cu capul sus și țara întreagă.

Ieri, după-amiază, am mers în satul Ciuciuleni din raionul Hîncești, unde am discutat cu localnicii despre problemele curente și planurile de viitor. Le-am spus sătenilor că prioritățile noastre sunt siguranța cetățenilor, dezvoltarea economică și pacea în țară, și muncim zilnic pentru asta.

Am vorbit cu oamenii despre faptul că, în următoarea perioadă, va trebui să economisim resursele energetice.

Din cauza războiului rus din Ucraina, energia e mai puțină și mai scumpă, deci trebuie folosită rațional, consumând mai puțină electricitate în orele de vârf, izolând locuințele și folosind becuri eficiente energetic. Le-am dat asigurări că autoritățile lucrează la reducerea vulnerabilității noastre energetice prin diversificarea surselor și prin stimularea investițiilor în energia regenerabilă, dar aceste eforturi nu vor produce rezultate imediat.În aceste trei decenii s-au acumulat multe probleme nerezolvate la nivel local și la nivel național. Războiul a agravat situația și mai mult. Dar, acum, pentru noi, s-a deschis ușa spre Uniunea Europeană și trebuie să muncim cu toții ca să valorificăm această șansă unică. Trebuie să dezvoltăm economia și să devenim competitivi pe piața europeană. Trebuie să insistăm pe reformarea justiției și să scăpăm de corupție, la toate nivelurile. Trebuie să continuăm să încurajăm comunitățile să creeze locuri de muncă și să îmbunătățească condițiile de trai. Programul național „Satul European” este unul din instrumentele prin care susținem comunitățile și mă bucur că localitatea Ciuciuleni a fost inclusă în program cu un proiect de investiții în apeduct.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*