Maia Sandu a început vizita în Statele Unite cu o întrevedere cu Samantha Power. Începând cu anul 1992, datorită fondurilor de peste 1,7 miliarde de dolari oferite țării noastre

Președinta Maia Sandu se află zilele astea într-o vizită oficială în SUA. Conducătorul țării s-a întâlnit pentru început cu Samantha Power, care este administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA și a mulțumit SUA pentru ajutorul acordat Republicii Moldova dea lungul anilor și mai bine spus din anii 1992. S-au făcut investiții în domeniul agriculturii, justiției, economiei, securității țării noastre.

Au urmat și alte întâlniri importante, la Washington, precum cu Nanci Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite. Președinta i-a mulțumit pentru ajutorul acordat R. Moldova în sprijinul consolidării democrației și aderării la Uniunea Europeană.

Maia Sandu: Mi-am început vizita în Statele Unite cu o întrevedere cu Samantha Power, Administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA și o bună prietenă a țării noastre. Am mulțumit Statelor Unite pentru că, timp de peste 30 de ani, au susținut și susțin, inclusiv prin programele USAID, eforturile noastre de a transforma viața oamenilor spre mai bine.

Începând cu anul 1992, datorită fondurilor de peste 1,7 miliarde de dolari oferite țării noastre, USAID ajută Republica Moldova să-și modernizeze economia, creând întreprinderi mici și mijlocii; agricultura – în special, sectorul vitivinicol; să-și dezvolte turismul, industria ușoară și cea creativă. Partenerii americani ne susțin în angajamentul nostru de a scăpa de corupție și de a reforma justiția, în consolidarea societății civile și a presei independente. Am mulțumit Agenției și pentru ajutorul angajat, de 75 de milioane USD ca asistență umanitară și aproape 124 de milioane USD ca asistență economică și de securitate, pentru a gestiona consecințele războiului din vecinătate și a face față celei mai grave crize energetice de până acum.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*