Maia Sandu! Planul Rusiei este destabilizarea Moldovei prin implicarea unor diversioniști străini cu pregătire militară, camuflați în civil

Maia Sandu! Planul Rusiei este destabilizarea Moldovei prin implicarea unor diversioniști străini cu pregătire militară, camuflați în civil

Președinta Maia Sandu a susținut o conferință de presă, unde a anunțat veridicitatea documentelor și declarațiilor făcute de președintele ucrainean, Volodemir Zelesnky.

Aceste documente dezvălui cum plănuia destabilizarea Republicii Moldova, cu ajutorul unor persoane militare străine, care aveau ca scop să ocupe mai multe instituții de stat și răsturnarea actualei conduceri cu ajutorul a câțiva veterani, grupării criminale Șor, Plahotniuc și persoanelor publice cu viziuni pro ruse.

Maia Sandu: Planul Rusie de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru, nu este unul nou. Tentative de destabilizare a situație și subminare a statului a existat și în toamna anului trecut.

În perioada octombrie – decembrie, poliția și SIS au interveni în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale și au oprit tentativele de violență.

În toamnă accentul s-a pus pe criza energetică care trebuia să creeze nemulțumiri majore în rândul populației și să conducă la proteste violente.

Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor instituții ale statului li luare de ostatici.

Prin acțiuni violente, mascate în proteste ale așa numitei opoziției ar urma schimbarea puterii de la Chișinău. Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni, demonstrează o bună documentare a locațiilor și a aspectelor logistice pentru organizarea a acestor activități subversive .

De asemenea planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent, de exemplu: materialele conțin instrucțiuni cu regulile de intrare în Republica MOLDOVA, pentru cetățeni ai Federație Ruse, Republicii Belarus, Serbia și Muntenegru.

Vă asigur, că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control. În realizarea Planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne, dar în special pe grupări criminale, cum ar formațiunea Șor și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute pentru legăturile lor cu Plahotniuc.

Așa cum am menționat mai devreme, scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău, pe una ilegitimă care să pună țara noastră la dispoziția Rusie, pentru a opri procesul de integrare în Uniunea Europeană. Dar și Republica Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei.

Din consiliu Suprem de securitate fac parte Maia Sandu – Președinte al Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, Dorin Recean – Secretar Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi securităţii naţionale. Oleg Serebrian, Andrei Spînu, Nicolae Popescu, Sergiu Litvinenco, Dumitru Alaiba, Ala Nemerenco, Olesea Stamate, Cristina Gherasimov, Ecaterina Casinge, Veaceslav Negruța, Vladimir Munteanu, Tatiana Răducanu, Iulian Groza.

Partajează acest conținut:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *