Maia Sandu: Aeroportul Internațional Chișinău revine în gestiunea statului. După 9 ani, de când Șor, susținut de Plahotniuc, a furat de la cetățeni Aeroportul Internațional Chișinău, luându-l în concesiune pentru 49 de ani

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a anunțat astăzi într-o conferință de presă despre revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului, după ce a fost concesionat lui Ilan Șor, condamnat în prima instanță la 7 ani de închisoare.

Aeroportul Internațional Chișinău revine în gestiunea statului. După 9 ani, de când Șor, susținut de Plahotniuc, a furat de la cetățeni Aeroportul Internațional Chișinău, luându-l în concesiune pentru 49 de ani, am reușit să facem dreptate în acest caz.
Este meritul cetățenilor – al celor care au ieșit la proteste contra corupției și care, prin votul lor, au alungat hoții de la putere. ” A declarat Maia Sandu.

Șefa statului a cerut instituțiilor de stat, responsabile în administrarea aeroportului să gestioneze cu bună credință și să caute oferte pentru noi companii avia, care să efectueze noi rute la prețuri mai mici. S-a cerut și excluderea taxei de 9 euro, care era percepută nejustificat de la fiecare client.
Statul a pierdut venituri estimate de la 1,6 miliarde de lei pe perioada concesionării aeroportului.

Am cerut instituțiilor responsabile să asigure buna funcționare a aeroportului, inclusiv să asigure mai multe rute, spre mai multe destinații și la prețuri accesibile.
De asemenea, instituțiile responsabile trebuie să investigheze toate neregulile făcute în această perioadă la aeroport, iar persoanele implicate în acestea să fie trase la răspundere.

În urma schemei de concesionare a aeroportului, statul a pierdut venituri estimate la 1,6 miliarde de lei.
Sunt convinsă că în următorii ani vom reuși să construim o justiție europeană și o infrastructură europeană – acesta este drumul pe care l-am ales împreună.”
A precizat Sandu.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*