A fost majorată cantitatea de lemn pentru foc, ce poate fi comercializată per gospodărie casnică

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), care a fost prezidată de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, au fost efectuate unele modificări în procesul de eliberare a lemnului pentru foc pentru populația țării. Astfel, a fost majorată cantitatea de lemn care poate fi comercializată per gospodărie casnică, această limită fiind extinsă de la 3 la 5 metri steri. Acest volum de lemne poate fi cumpărat în două tranșe.

Membrii CES au mai convenit  că buletinele de identitate provizorii, care au fost solicitate prin intermediul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale R. Moldova, vor fi eliberate cetățenilor fără includerea taxelor consulare sau a cheltuielilor aferente.

Termenul de valabilitate a Autorizației  de mediu privind gestionarea deșeurilor  și a Autorizației de emisie a poluanților atmosferici de la surse fixe, eliberate pentru SATD ,,Uzina Metalurgică Moldovenescă’’, a fost prelungit până pe 30 septembrie 2022.

De asemenea, membrii CSE au abrogat unele prevederi ale Dispoziției din 18 mai 2022, potrivit cărora TVA-ul la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul Internațional Liber Giurgiulești se va face fără drept de deducere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*