A venit Factura la energia electrică. 1843,23 de lei trebuie să achite o mamă cu copii

Astăzi pe rețele de socializare, au apărut primele poze cu facturile la energia electrică pentru consumatorii casnici (persoanele fizice), totodată cu factura au apărut și nemulțumirile cetățenilor de prețul prea mare.

O persoană a postat o poză cu factura, în care este indicat un preț 1.843,23 lei pentru consumul de energia electrică pentru luna precedentă, autorul postării se arată nedumerit de suma mare pe care o are de plătit. Se pare că nu poate înțelege de ce este consumul așa mare, accentuând că locuiește doar cu copii.

În factură se poate vedea că suma finală spre plată este împărțită în două părți, pentru primii 264 de KW este indicat un preț de 2,86 lei pentru un kw, în total 755,04 lei, pentru restul 339 KW prețul este de 3,21 KW pentru un kilowat , în total suma fiind de 1088,19 lei. Suma totală spre achitare fiind 1.843,23 lei.

Conde.md aduce la cunoștință că Republica Moldova importă energie electrică din România, o mare parte din energia electrică importantă este la preț preferențial (mai mic de cât prețul de piață), restul fiind la prețul de piață.

Președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița, ministrul Andrei Spînu au declarat că actual guvernare depune tot efortul pentru a găsi soluții pentru a aproviziona Moldova cu energie electrică la un preț accesibil pentru toți cetățenii. Pentru a depune cererea pentru compensarea prețului la energia electrică și gaze naturale, accesați site-ul compensatii.gov.md.

1 comentariu

  1. Pentru o mama cu copii ,ar fi bine in primul rind de gasit o solutie unde ar putea petrece sezonul rece al anului………la Bunei , la tara linga o soba cu lemne pregatita din vara……. Suntem Saraciti de HOTII Tradatori ,(o stim cu Totii), Ei poarta VINA de Suferintele POPORULUI muncitor, Pensiile si SAlARIILE sunt la ei,le apartin
    pe baza Minciunilor formulate in Cei 30 de ani, si azi POPORUL muncitor e manipulat de Grupa Sorista , care invinuiesc Guvernul Actual………..Aceasta situatie e in TOATA LUMEA,………Diferenta e, Ca acolo, Conducatorii nu-s HOTI TRADATORI Fugari si MINCINOSI Ca la MOLDOVA!!! JOS HOTII Tradatori !!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*