Academia de Științe a Moldovei cere schimbarea a LIMBII ROMÂNE în constituție. Maia Sandu, Igor Grosu, Natalia Gavriliță au primit un apel pentru a aduce schimbarea

Academia de Științe a Moldovei cere președintei Maia Sandu, președintele parlamentului Igor Grosu, prim-ministra Natalia Gavriliță să schimbe articolul 13 din constituție, limba moldovenească în limba română pentru a repune în normalitate legislativă denumirea limbii noastre. Se arată în comunicatul pe site-ul oficial al AȘM.

Excelenței Sale Doamnei Maia SanduPreședintele Republicii Moldova, Domnului Igor GrosuPreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Doamnei Natalia GavrilițaPrim-ministru al Republicii Moldova.

Academia de Științe a Moldovei susține inițiativa Consiliului Uniunii Scriitorilor din Moldova, a Institutului de Filologie Română ,,B.P.Hasdeu” și a Institutului de Istorie de a relua apelul de modificare în Parlament a articolului 13 din Constituție conform adevărului științific.

Repunerea în normalitate legislativă a denumirii corecte a limbii noastre ar pune capăt infinitelor discuții inutile care se duc în jurul acestei probleme, tuturor speculațiilor care se fac de câteva decenii, ar spori imaginea republicii noastre în întreaga lume și ar asigura procesul ei de integrare europeană.

Prin Hotărârile din 1994 și 1996 ale Prezidiului și Adunării Generale a AȘM, în cadrul conferințelor științifice naționale și internaționale, în interviurile pe care membrii Academiei de Științe a Moldovei și conducerea ei le-au acordat cu diferite ocazii, instituția noastră s-a pronunțat în repetate rânduri pentru restabilirea adevărului științific despre limba română.

Pune un Like / Distribuie Știrea

1 Comment

  1. Păstrarea identității strămoșești este prioritatea primordiala a unui popor.Nimic altceva nu poate fi mai important ! Am mândria de a fi roman dar asta nu ma împiedică sa am prieteni de alte etnii și sa apreciez valorile altor popoare .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*