Accesul în RESTAURANTE și alte localuri de alimentație publică va fi permis persoanelor VACCINATE, celor care dețin un test NEGATIV la COVID-19 sau privind prezenta anticorpilor

Angajații care activează în sectorul HORECA și în comerț vor trebui să prezinte cel puțin u
document confirmativ anti-COVID-19, care să confirme vaccinarea împotriva virusului SA
rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ ce
unui test antigen nu mai vechi de 48 de ore. Decizia a fost anunțată de ministrul Econom
Gaibu, după o întrevedere avută astăzi cu reprezentanții mediului de afaceri, în mod part
unitățile de comerț și alimentare publică. Scrie ziarul național.md.


De asemenea, administratorul unității de alimentație publică va decide privind declararea
„COVID-free”, ceea ce înseamnă că vizitatorii urmează să prezinte un act privind imuniza
prezența anticorpilor, un test negativ la COVID-19. În caz contrar, localurile vor activa la o
redusă.
Măsurile respective vizează unitățile de alimentație publică cu sală de servire, evenimente
organizate în unități de alimentație publică, angajații implicați în prestarea serviciilor com
vânzătorii și personalul care activează în suprafețele comerciale, unitățile de comerț amb
amplasate în aer liber, unitățile comerciale de comerț cu amănuntul sau cu ridicata care d
suprafață comercială închisă și zonele de agrement.
În acest context, ministrul Gaibu a menționat că noile măsuri pe care le propune Minister
Economiei au scopul de a evita un posibil lockdown, iar obiectivul-cheie urmărit este evita
aglomerării localurilor care prestează servicii publicului larg.

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*