ADIO! Parlamentul a scăpat de deputatul Igor Doon zis și ”Kuliokar”. Deputații au votat demisia socialistului

După ce, acum zece zile, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că renunță la mandatul de deputat, astăzi Parlamentul i-a aprobat demisia, transmite IPN.

Potrivit hotărârii, mandatul de deputat, care aparține Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, este declarat vacant. Potrivit listei candidaților supleanți, mandatul îi revine ex-deputatului PSRM, Adrian Lebedinschi, jurist de meserie.

Pe 18 octombrie, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Politicianul a spus că a decis să plece din legislativ întrucât consideră că rolul său de lider de opoziție va fi mai activ cu mult în afara Parlamentului, „cu o agendă populară, din casă în casă”. Igor Dodon afirmă că nu vrea să fie legat de agenda parlamentară. De asemenea, în contextul acțiunilor de la Procuratură, vrea să demonstreze că nu se ascunde după imunitatea parlamentară. Igor Dodon a menționat că a acceptat să conducă o nouă organizație, și anume Uniunea moldo-rusă a Oamenilor de Afaceri, care este înregistrată la Chișinău din luna iunie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*