Afacerile vor putea fi deschis online, fără prezență fizică la ghișee. Guvernul a aprobat un proiect de lege

Antreprenorii vor putea înregistra afacerile de la distanță, datorită unui proiect legislativ avizat astăzi de Guvern. Astfel, reprezentanții mediului de afaceri vor interacționa cu autoritățile de la distanță și nu vor mai fi nevoiți să prezinte în formă fizică o serie de documente.

Documentul prevede simplificarea procedurilor de recepționare și eliberare a cererilor și documentelor în format electronic de către autoritățile publice. De asemenea, modificările adoptate vor permite recunoașterea semnăturilor electronice calificate, emise de prestatori calificați din Uniunea Europeană.

Va fi simplificată și procedura de obținere a semnăturii electronice. Totodată, proiectul delimitează clar documentele care pot circula doar cu semnătură electronică de documentele în format electronic, care nu necesită această semnătură.

La fel, documentul aprobat astăzi de Guvern prevede eliminarea obligativității agenților economici de a se notifica și înregistra la Centrul Național de Protecție a Datelor cu Caracter Personal. Această procedură este exclusă în toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene încă din 25 mai 2018.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*