×

Ala Nemerenco anunță concedierea a 40 de angajați ”nonmedicali” care activau în calitate de consilierul consilierului, ajutorul secretarei, arhivari, șef pe nu știu care logistică, experți, secretară-dactilograf, statisticieni.

Ala Nemerenco anunță concedierea a 40 de angajați ”nonmedicali” care activau în calitate de consilierul consilierului, ajutorul secretarei, arhivari, șef pe nu știu care logistică, experți, secretară-dactilograf, statisticieni.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat despre concedierea a 40 de angajați ai Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească care nu își îndeplineau atribuțiile de serviciu, unii din ei erau rude a șefilor vechi.

Nimeni din cei concediați nu lucrau pe ambulanță, dar activau în calitate de consilierul consilierului, ajutorul secretarei, arhivari, șef pe nu știu care logistică, experți, secretară-dactilograf, statisticieni.

Din ei 27 cadre nonmedicale, e bizar că nimeni din ei nu lucra pe ambulanță, și cel mai important, majoritatea erau rude de gradul I sau II cu toată șefia veche a CNAMUP,

Ala Nemerenco: Cu referire la disponibilizarea a 40 de angajați ai Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, scrisoarea anonimă a cărora circulă în spațiul public:

Toți 40 de angajați din totalul de 5800 angajați ai instituției sunt de vârstă profund pensionară, dar nu acesta este motivul principal al disponibilizării, ci faptul că existența acestor funcții nu a adus plus valoare instituției, sistemului și pacientului, majoritatea dintre ele s-au numit “consilierul consilierului”, “ajutorul secretarei”, arhivari care arhivau istoriile medicale de acasă (cum, nimeni nu a înțeles nici pînă astăzi), șef pe nu știu care logistică, experți nu știu în care expertiză, secretară-dactilograf (când nu mai dactilografiază nimeni în lume și mașini de tipărit găsești doar la muzeu), statisticieni care nu duceau nici statistica prezenței lor la serviciu și alții. Mai mult decât atât, toți acești 40 aveau funcții în aparatul administrativ, din ei 27 cadre nonmedicale, nimeni din ei nu lucra pe ambulanță, și cel mai important, majoritatea erau rude de gradul I sau II cu toată șefia veche a CNAMUP, mulți din ei nici nu se prezentau la serviciu. Bani publici utilizați în detrimentul serviciului și pentru creșterea bunăstării familiilor.

Prioritar pentru noi va rămâne interesul pacientului si sistemului de sănătate, dar nu păstrarea unora în zonă de confort pe viață.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul