Ala Nemerenco ”bagă” fără rușine mâna în buzunarul medicilor. 16 mii de lei vor primi doar cei vaccinați

Lucrătorii medicali care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar putea fi privați de dreptul de a beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus. Proiectul de Hotărâre elaborat de Ministerul Sănătății și propus pentru consultări publice urmează a fi suspus discuțiilor în ședința de astăzi a Guvernului Republicii Moldova.

Aceasta nu este o condiție, este o solicitare. Deci, noi nu putem să păstrăm medicul în prima linie, nu cred că sunt medici nevaccinați, dar mă refer la alt tip de personal, să-i păstrăm moftul de a nu fi vaccinați, de a lucra în secția COVID și de a-i mai plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizație de îmbolnăvire. Mi se pare că noi chiar am întârziat puțin. Din momentul în care cerem pedagogilor să vină într-un colectiv de copii prezentând un certificat COVID-19, trebuie să avem curajul să spunem aceasta și altor categorii. Dacă cineva nu dorește să se vaccineze din lucrătorii medicali, aceasta pune semne de întrebare cât de multă medicină cunosc ei, a declarat ministra Sănătății Ala Nemerenco în cadrul unui eveniment transmis în direct de către R LIVE.

Moldova duce lipsă de medici și lucrători medicali, o criză acută de medici o duc și secțiile de covid. Cu așa reforme și ”ministră”, în Republica Moldova sistemul medical va da faliment.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*