Ala Nemerenco îl ”Trimite” pe Ion Ceban, să caute singur bani pentru testa profesorii la 1 septembrie

Cu referire la declarațiile Primarului General de Chișinău: Deciziile CNESP pot fi anulate doar de către CNESP și nicio primărie sau chiar CNESP local nu le poate declara nule.

Menționăm că solicitarea testului la COVID-19 personalului ne vaccinat care activează în sistemul educațional sau care nu a trecut prin boală în perioada ultimelor 6 luni este dictată de intenția de a menține activitatea educațională cu prezența fizică a elevilor și studenților atât cât situația epidemiologică o permite și de a avea un mediu școlar sigur pentru copiii noștri.
Studiile internaționale arată că un profesor care elimină virusul și a scos masca poate infecta în jur de 50% din elevii din clasă care la rândul lor transmit infecția mai departe. Anume pentru a nu admite astfel de situații, CNESP a introdus testarea obligatorie a cadrelor didactice fără imunitate – naturală sau dobândită.

Primăriile, în calitatea lor de fondatori ale instituțiilor de învățământ, ar putea să găsească modalități de a organiza și finanța aceste testări. Exact așa ar putea proceda și Sindicatele, dar nu să genereze conflicte și să dezbine oamenii când de fapt este vorba despre o regulă epidemiologică simplă care vine să stopeze transmiterea virusului, să asigure protecția copiilor, a profesorilor, dar și să salveze viața multora. Cei care vor anula deciziile CNESP își vor asuma totalmente responsabilitatea pentru situația epidemiologică în școli, revenirea școlilor la instruire on-line și pentru sănătatea copiilor și pedagogilor.

Cu referire la festivitatea de ieri, cu ocazia a 30 ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova – sărbătoarea a fost organizată cu program scurt, cu respectarea tuturor cerințelor, în conformitate cu situația epidemiologică și respectarea tuturor deciziilor CNESP. Seara nu a fost desfășurat niciun concert. A scris pe pagina sa de facebook, ”ministra” Ala Nemerenco.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*