Ala Nemereonco: 7 ani de închisoare pentru cei care au certificate false, fără a se fi vaccinat

Ala Nemerenco, a declarat că a depistat o schemă cu implicarea interlopilor, prin care se eliberau certificate de vaccinare anti Covid-19, false.

„Vreau să vă spun cu groază că am depistat mii de suspecți pe aceste cazuri în care avem numele pacientului, avem numele registratorului, avem absolut toate numele. Toată informația a fost prezentată Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Anticorupție”, a declarat la Jurnal TV, ”ministra” Ala Nemerenco.

Nemerenco a atenționat că cei care se fac vinovați riscă, potrivit codului penal, 7 ani de închisoare.

„Am rugat să intervină și alte structuri. Am colaborat cu Serviciul de Informații și Securitate. Avem informații despre nume de medici, asistenți medicali, centre de sănătate în care această afacere a fost pusă pe roate. Registratorii, asistenții medicali au fost implicați în scheme conduse de oameni din lumea interlopă. Toate aceste nume noi le avem. Toate au fost transmise ofițerilor, mai departe Ministerul Sănătății nu mai are câmp de manevre, pentru că este vorba despre adunarea de probe care ar demonstra toate suspiciunile noastre. Trebuie să recunosc că Centrul Național Anticorupție a cam frânat. Conducerea Centrului Național Anticorupție nu a considerat acest lucru o problemă de mare importanță”, a mai vociferat șefa sănătății.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*