Ala Revenco! Polițiștii făceau contrabandă cu țigări, droguri, marfă de larg consum. Erau scheme între polițiști, între persoane, polițiști cu funcție de răspundere

Ministra de Interne, Ala Revenco a dezvăluit ce a găsit în structurile polițienești, corupție scheme de contrabandă cu țigări, droguri, mărfuri de larg consum, coridoare verzi de transportarea acestora de la un punct la alt punct vamal, toate acestea ilegalități erau comise de unii polițiști și superiorii lor, se cercetează și implicarea unor persoane politice. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la TV8.

Ala Revenco: Există încă astfel de fenomene… Probabil trebuia din start să vă zic Serviciul Protecție Internă și Anticorupție, trebuia el însuși curățat înainte de a fi orientat spre investigații interne, spre investigarea cauzelor și suspiciunilor de implicare a angajaților ministerului în fapte ilegale. Ceea ce a durat. De aceea nu pot zice că din prima zi a fost posibil să îndreptăm acest serviciu spre a își realiza misiunea. Pentru că ceea ce am descoperit a fost că însăși acest serviciu prin angajații care îi avea la funcții de conducere nemijlocit erau implicați în fapte de acoperire sau facilitare a anumitor acțiuni ilegale, inclusiv contrabandă.

Aduc aminte chiar în conducerea acestui serviciu se aflau mai mulți angajați, inclusiv a foste ”Direcției 5”, bine cunoscuți despre care sa vorbit în investigații jurnalistice. Prin aceste scheme este realizată acele fapte ilegale și sunt favorizați, protejați alți polițiștii de al rang pentru a crea aceleași coridoare verzi care ar facilita transportarea de la un punct de trecere a frontierei la un alt punct de trecere a frontierei.

Mărfuri de larg consum, dar în volume destul de suficiente… chiar contrabandă sau atunci când erau protejate anumite scheme de către cei care activau în subdiviziuni a căror misiune era exact combaterea contrabandei ori ei erau implicați în înlăturarea concurenților.

Aici vorbim despre trafic de țigări (Moderator: cei din poliție își eliminau concurenții pentru a putea face doar ei contrabandă cu țigări?) Așa a funcționat mulți ani la rând aceste scheme. Atunci când funcție de conducere erau numite persoane care folosindu-și uniforma, atribuțiile de serviciu de fapt creau aceste coridoare verzi, înlăturau concurenții sau reduceau la tăcere polițistul care venea să investigheze sau semnala despre posibile nereguli.

Erau scheme între polițiști, între persoane, polițiști cu funcție de răspundere. Cu siguranță în cel mai apropiat timp vom cunoaște rezultate. Vom afla de implicarea a factorilor de decizie a funcționarilor din sistemul Afacerilor Interne în varii scheme de corupție, inclusiv pe cazuri de îmbogățire ilicită.

Urmează a fi dezvăluite nume ale anumitor persoane care se ocupau cu contrabanda și investigarea a politicienilor care erau implicați…

De exemplu Inspectoratul Național de Investigații, Inspectoratul Național pentru Securitate Publică, subdiviziuni teritoriale ale aceluiași Inspectoratul Național de Investigații, conducători ai anumitor direcții de investigații din cadrul inspectoratelor teritoriale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*