Alexandr Stoianoglo a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost pronunțată vineri, 8 octombrie.

Magistrații sediului Ciocana a Judecătoriei Chișinău au emis arestul la domiciliu pentru 30 de zile pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

Victor Furtună, procurorul de caz, a explicat că a cerut 30 de zile de arest pentru procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo, argumentând că sunt capete de acuzare „extrem de grave” și prevăd pedeapsă cu închisoarea.

„Domnul Stoianoglo trebuie plasat în arest din mai multe considerente. În primul rând, dumnealui este învinuit în 5 infracțiuni extrem de grave pentru care legea prevede pedeaspsă cu închisoare.

Dumnealui este o persoană publică, este procuror general al republicii, s-a constatat în cadrul urmăririi penale că dumnealui a favorizat un grup de crimă organizat, cred că nu este cazul să spun ce grup, este grupul condus de Veaceslav Platon care i-a ajutat să revizuiească o hotărâre de judecată definitivă, să scape de închisoare, să evite înaintarea bănuielilor pe anumite capete de acuzare, să pună în aplicare alte scheme infracționale care deja sunt implementate și sunt în fază incipientă.

Totodată dlui este procuror general conducător al Procuraturii Generale și este șeful procurorilor ierarhic inferiori, are o influență extrem de mare în sistemul procuraturii. Vă dați seama, eu sunt acum un om care luptă de unul singur împotriva întreg sistemului”, a declarat Furtună, citat de Replica Media.

Procurorul spune că dacă Stoianoglo va fi pus în libertate există riscul să influențeze ancheta, iar acuzarea să nu poată administra probe. Un alt argument al lui Furtună ține și de presiunile la care a fost supus imediat după inițierea dosarului penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

Sursa: cotidianul.md

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*