Andrei Sînu! Discuțiile cu șeful Gazprom, Alexey Miller au un caracter constructiv. Partea moldovenească dorește să semneze un contract similar celui utilizat în ultimii ani.

Andrei Spînu se află pentru a treia zi la Moscova, unde duce trative de negociere a prețului pentru gazelor naturale și încheierea unui contract pe termen lung. Spînu a avut întrevederi cu șeful Gazprom, Alexey Miller unde și-a prezentat poziția de a semna un contract pe termen lung la un preț convenabil pentru cetățenii Republicii Moldova.

Andrei Spînu: Negocierile cu Gazprom privind livrarea gazelor pentru Republica Moldova continuă a treia zi. În cadrul rundelor de discuții cu Alexey Miller am prezentat poziția noastră – partea moldovenească își dorește să semneze un contract de furnizare a gazelor naturale, similar celui utilizat în ultimii ani.

În ceea ce ține de volumul datoriei acumulate la întreprinderea Moldova-Gaz, Guvernul Republicii Moldova consideră că el poate fi convenit de părți doar în urma unui audit.

Discuțiile au un caracter constructiv și eforturile de a găsi un punct de intersecție a intereselor ambelor părți sunt intense. Negocierile vor continua și azi.

Sursele au precizat că Rusia va ceda la prețul gazului pentru a salva Tiraspol. La moment gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău nu poate suficient gaz și pentru Tiraspol și centrala electrică de la Cuciurgan.

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că la întoarcerea delegaţiei Republicii Moldova de la Sankt Petersburg vom avea o claritate în privinţa preţului de achiziţie a gazelor naturale. Şeful Legislativului spune că imediat ce va fi anunţată cifra de achiziţie, va fi luată decizia care vor fi categoriile de cetăţeni a căror facturi vor fi compensate de către stat. Grosu de arată convins că va exista o finalitate favorabilă a negocierilor cu Gazprom, întrucât Republica Moldova este un consumator de „bună-credinţă”, notează IPN.

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*