Andrei Spînu a cerut 214 dolari pentru gaz, 790 dolari este un preț ireal. Moscova fuge de discuții și vor să jupoaie de bani cetățenii Moldovei

Vicepremierul Andrei Spînu, a fost la Moscova unde ar fi trebuit să se fi întâlnit cu președintele GazProm, Alexei Miller. Întâlnirea nu a avut loc cu Miller dar cu Elena Burmistrova, cerându-i să negocieze contractul cu GazProm care expirat la sfârșit de septembrie și revenirea la prețul de bază de 214 dolar pentru mia de metri cubi, precizând că prețul de 790 dolari este un preț ireal pentru Republica Moldova.

În Sankt Peterburg m-am întîlnit cu Elena Burmistrova, vicepreședinta Comitetului de managament al Gazprom și director general al Gazprom Export. Din păcate, din motive obiective, nu am discutat cu dl Miller (Alexei Miller preşedinte Gazprom n.r.). Sper să reușesc să am această discuție în perioada următoare. Am discutat despre creșterea volumului de gaze în țara noastră pentru luna octombrie, astfel ca niciun consumator să nu aibă de suferit.

Noi, Republica Moldova, ne dorim o abordare corectă, transparentă și non-conflictuală.

De asemenea, nu este în concordanță cu modul cum au fost semnate contractele anterior între Moldovagaz și Gazprom. În acest context, am solicitat să extindem contractul la condițiile vechi, la nivelul anului trecut sau al celui curent, iar în paralel să extindem discuțiile asupra agendei comune. Indiferent de situație, noi avem deja un plan pentru orice eventualitate”.

Suntem în discuţii cu partenerii de dezvoltare pentru a identifica soluții de alternativă de livrare a gazelor, în caz că vom ajunge la acest scenariu. Pregătim procesul de pregătire a combustibilului de rezervă, fiind gata să folosim combustibil alternativ și la necesitate să reducem consumul de gaze. Acestea sunt măsuri de rezervă firești în condițiile actuale, a declarat Spînu.Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*