Andrei Spînu a declarat că Rusia a încercat să negocieze politic prețul la Gaz, incluzând problema transnistriană.

Andrei Spînu a declarat că Rusia a încercat să negocieze politic prețul la Gaz, incluzând problema transnistriană dar guvernul a refuzat asemenea propuneri. Declarațiile au fost făcute la cadrul unei emisiuni de la ProTV.

Unul dintre subiecte era să discutăm datoria dintre Moldovagaz și Gazprom de discutat între Guvernul Republicii Moldova și Gazprom sau între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse, ceea ce noi credem că nu este corect.

Aceasta datorie este una comercială. Ea nu are nimic cu datoria Guvernului. Este datoria unei companii. Încercarea de a schimba discuția despre această datorie și a o transmite Guvernului cred că depășește cadrul comercial între
Moldovagaz și Gazprom. Ăsta a fost unul dintre subiecte.”


„Un alt subiect care a fost și mediatizat în presa era cel despre zona transnistreană. Noi am refuzat de la început aceste discuții și nu am avansat pe aceste discuții. În momentul în care se încercă să se aducă un subiect care depășește discuția contractului la gaz, noi nu am discutat pentru ca nu ține de contract.”

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*