Andrei SPÎNU adună probe împotriva lui Voronin, Dodon. În 2006 au refuzat să cumpere gaz mai ieftin din Kazahstan

Ministrul Andrei Spînu, face dezvăluiri despre cum au fost păgubiți cetățenii de sume mare mari prin cumpărarea de gazului scump. În 2006, Voronin și Dodon au refuzat să cumpere la un preț mai mic gaze naturale din Kazahstan, chiar dacă au semnat un contract cu o companie locală. Declarațiile au fost făcute în cadul unei emisiuni de la JurnalTV.

Eu să vă spun și câteva lucruri în premieră. Nu e vorba doar de foștii directori de la „Moldovagaz”. Eu nu înțeleg, spre exemplu, de ce în 2006… Ne aducem aminte că fostul ministru al Economiei a semnat atunci un acord cu o companie locală, nu o să dau numele, privind aducerea gazelor din altă parte (Kazahstan). Acest document este. Urma ca gazele să fie aduse la un preț foarte mic, inclusiv din Kazahstan. Acel protocol a fost semnat de doamna Zinaida Greceanîi, de Oleg Reidman… Eu vreau să înțeleg cine a blocat acea tranzacție”. A declarat Spînu.

Voronin a fost întrebat miercuri de către jurnaliștii de la Jurnal TV, 16 februarie, despre acest acord, însă nu a vrut să ofere detalii.

Eu pot să-i mai pun o întrebare lui Voronin: de ce a fost blocată o alternativă de producere a energiei electrice Ungheni? E vorba de o centrală de 350 de megawatt. E tot din acea perioadă. Eu am o listă de vreo șapte-zece proiecte care au fost blocate în detrimentul R. Moldova. Se discuta despre foarte multe lucruri. E clar că nu toate sunt parte a acestui audit la „Moldovagaz”. Dar dacă vorbim serios de situația în care ne aflăm energetic…

Aceste personaje menționate (Voronin și Reidman n.r.) au mers la procuratură și au reclamat faptul că am semnat protocolul cu „Gazprom”. Cred că ar trebui invers să se întâmple, să merg eu la procuratură. O să mă gândesc serios la acest lucru. Mai acumulez și eu probe. Dacă se va ajunge la acest lucru, atunci vom avea un dosar foarte serios pe toți cei care până acum au blocat proiecte reale de diversificare a resurselor energetice”. A precizat Spînu.

2 comentarii

  1. Toti deputatii mai batrini de 60 ani sa nu mai lucreze in Parlament,sa vina generatii noi.
    Cine are dosare penale nici pe aproape sa nu sa se aprope de cladirile publice nu sa continue functia up este Sor si alti parlamentari. Si partidele lor sa fie distruse si cu istorie rea sa-i urmareasca pe toti aia din partidul ala corupt si etc. Ce lege avem noi in tara. Inainte cind puneai CV la politie si daca cineva din parinti ori rude aveau anticedente penale anterior atunci nu puteai sa detii acea funtie.

    De ce nu se tine cont de acele legi vechi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*