Andrei Spînu: De astăzi nu va mai fi la fel. Toate construcțiile care vor fi executate, vor trece filtrul ministerului

Viceprim-ministrul Andrei Spînu a semnat ordinul privind regulamentul de emitere a Avizului general la documentație de urbanism. Începând cu ziua de azi toate planurile urbanistice zonale, zonei centrale a municipiului, zonei funcționale a localității, zonei protejate și ale zonei de agrement vor trece prin filtrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova,

Andrei Spînu: La finele anului trecut am precizat că Planurile Urbanistice Generale, cât și cele Zonale nu erau expediate pentru a primi avizul general de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, precum prevede legea. De astăzi nu va mai fi la fel. Am semnat ordinul privind Regulamentul de emitere a Avizului general la documentația de urbanism. De azi toate construcțiile care vor fi executate, vor trece filtrul ministerului.

Scopul acestui Regulament este să aducă mai multă transparență și predictibilitate în tot ceea ce se construiește în această țară. Așadar, documentul stabilește clar modalitățile și procedurile unice de elaborare și emitere a Avizului pentru următoarele documente:

planurile urbanistice generale, inclusiv Regulamentului local de urbanism;

planurile urbanistice zonale, ale zonei centrale a municipiului, ale zonei funcționale a localității, ale zonei protejate și ale zonei de agrement;

planurile urbanistice de detaliu, elaborate din contul alocațiilor Guvernului sau autorităților administrației publice centrale de specialitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*