Andrei Spînu: Depunem eforturi a să atragem tot mai multe fonduri europene, prin programele promovate de guvernul român.

Guvernul de la Chișinău va conlucra cu guvernul de la București pentru a atrage fonduri europene care vor finanța proiecte de dezvoltare a infrastructurii de pe ambele maluri ale râului Prut.

Andrei Spînu: Azi am fost la Iași. Am participat la Forumul transfrontalier – oportunități de accesare a fondurilor europene prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2021 – 2027.

Am ținut să merg la acest eveniment, în contextul în care avem o serie de proiecte de infrastructură inițiate cu România, și în mod special cu Iași. Cu atât mai mult că depunem eforturi cu echipa mea să atragem tot mai multe fonduri europene, prin programele promovate de guvernul român.

Avem proiecte inițiate în infrastructura drumurilor, prin construcția podului de la Ungheni. Avem proiecte de alimentare cu apă și canalizare, cu ajutorul companiei ApaVital. Avem și proiecte culturale care ne unesc tot mai mult pe o cale sigură europeană. În mod special am accentuat, în condițiile crizei de securitate din Ucraina, la frontierele noastre, că trebuie să ne întărim pe viitor granițele printr-o infrastructură puternică: poduri mai multe, drumuri mai calitative și un management al frontierei cât mai sigur.

Mulțumesc organizatorilor Consiliul Județean Iași – Iași County Council pentru acest dialog cooperant, dar şi reprezentanților APL-urilor din Moldova. Să știți că am toată deschiderea, cu echipa mea, să dezvoltăm o strategie comună de colaborare, iar Programul pe care avem să-l îndeplinim împreună până în 2027, o să aibă rezultate practice pentru cetățenii ambelor maluri ale Prutului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*