Andrei Spînu: Din calculele preliminare ar fi un tarif de 14,6 -14,7 lei (la gaz). Avem și vești bune, în primele zece zile a lunii ianuarie prețul la gaze scade.

Ministrul Andrei Spînu, a declarat în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” dacă prețul la gaze va crește în continuare sau se va menține 647 dolari pentru mia de metri cubi, în luna februarie consumatorii ar putea achita până la 14,7 lei pentru un metru cub de gaze naturale consumat.

Vineri ar urma să aibă o discuție cu Miller de la Gazprom pentru a renegocia amânarea plății în avans pentru luna februarie.

Andrei Spînu: Discutia pe care am avut-o cu domnul Ceban, din câte înțeleg au făcut și un comunicat de presă în care Moldovagaz a spus cu adevărat că după 20 ianuarie vor veni cu solicitare (de mărirea prețului la gaze). După data de 20 ianuarie va fi clar dacă se va merge cu solicitarea măririi tarifului și cât va fi acest tarif.

La conferința de presă am fost întrebat care ar fi tariful dacă prețul de 647 dolari s-ar menține și pentru luna februarie și am spus din calculele preliminare ar fi un tarif de 14,6 -14,7 lei. Este un calcul extrem de preliminar. Avem și vești bune, în primele zece zile a lunii ianuarie prețul la gaze scade.

Pune Like / Distribuie Știrea

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*