Andrei Spînu! Prețul cerut de Rusia, care include condiții financiare și nefinanciare, achitarea datoriei nu este în interesul cetățenilor Moldovei

În legătură cu semnarea unui nou contract cu Gazprom de furnizare a gazelor naturale pentru țara noastră, am avut o nouă rundă de discuții la Moscova. La întrevedere, am discutat cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Elena Burmistrova, directorul general Gazprom Export, și Nikolay Shulginov, ministrul Energiei. A declarat Andrei Spînu.

Mesajul nostru pe parcursul negocierilor a fost întotdeauna același:

Republica Moldova își dorește să continue discuțiile și să semneze un contract pe termen lung între MoldovaGaz și Gazprom, unul care avantajează ambele părți. Ofertă propusă la moment de Gazprom nu este în avantajul cetățenilor noștri.

Prețul cerut, care include condiții financiare și nefinanciare, inclusiv achitarea în termeni restrânși a datoriei istorice, este mai mare decât ofertele de pe piețele internaționale de gaz. Republica Moldova nu poate accepta să plătească un preț la gaz mai mare decât toate celelalte state din regiune. Ne dorim o nouă rundă de discuții cu Gazprom.

În același timp, vom căuta furnizori alternativi, pentru a ne asigura că țara are gaz și că diversicăm sursele de aprovizionare.În cadrul discuțiilor, partea rusă ne-a asigurat că Gazprom va livra imediat volumele suplimentare pentru luna octombrie, câte +5 mln m3 de gaze zilnic.

Sperăm ca aceste volume să intre în Republica Moldova în cel mai scurt timp.Pentru reprezentanții mass-media, anunț că luni, 25 octombrie, voi susține o conferință de presă unde voi oferi mai multe detalii și voi răspunde la întrebările dvs. Dragi cetățeni, trecem prin momente dificile pentru țara noastră. Vom ieși cu bine din această perioadă grea împreună.

(Da-ți like și distribuiți știrea)

Pune un Like / Distribuie Știre

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*