Andrei Spînu: Reidman și BeCS să explice Procurorilor datoria a sutelor de milioane, cedarea MoldvaGaz către Gazprom

Ministrul Andrei Spînu sugerează Blocului Comuniștilor și Socialiștilor să dea explicații procurorilor pentru starea în care a ajuns compania MoldovaGaz. Cât timp au fost la guvernare au fost semnate contracte și cedări frauduloase prin care au adus compania în datorii.

Andrei Spînu: Am văzut că Blocul Socialiștilor și Comuniștilor au început să își facă griji referitor la situația de pe piața gazelor. Recomand dlui Reidman și întregului Bloc Socialist și Comunist să facă, toți în grup, un autodenunț la procuratură pe următoarele fapte:

Să explice procuraturii cum au reușit să aducă compania MoldovaGaz la datorii de sute de milioane;

Să explice cum au negociat și semnat contractul la gaze din 2006 și anexele acestui contract;

Să explice cum Guvernul lor din 2019 a inclus în protocolul comisiei mixte recunoașterea datoriilor din stânga Nistrului;

Să explice cum au acceptat datoria față de Factoring Finance, inclusiv penalități, de peste 270 mln. USD;

Să explice cum au cedat cote părți din compania MoldovaGaz către Gazprom?;

Să explice cum au furat, prin reprezentanții statului și interpuși, MoldovaGaz și s-au îmbogățit pe parcursul anilor;

Să explice ei neglijența în serviciu timp de 30 de ani de când au fost în diferite funcții de conducere: de ce nu avem stocuri de gaze, de ce nu avem interconectare energetică, de ce nu avem surse alternative?;

În final, eu pot doar să le ofer câțiva juriști care să îi ajute să scrie acel autodenunț. Iar oamenilor, le promit că vom duce auditul datoriilor la bun sfârșit și vom prezenta toate concluziile referitor la aceste subiecte. Țara trebuie să își cunoască „eroii” vremurilor din trecut.

Pune LIKE / Distribuie Știrea

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*