Andrei Spînua a renunțat la compensația pentru gazele naturale în sumă de 537 lei, pentru toate 3 luni

Vicepremierul, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că a renuțat la compensația pentru gazele naturale. Politicianul a menționat că pentru luna ianuarie a achitat o factură de 6.200 lei și a precizat că renunțarea la compensație se aplică și retroactiv și prin urmare așteaptă și recalculul pentru lunile noiembrie și decembrie.

Totodată, Andrei Spînu a declarat că nu se așteaptă ca mulți cetățeni ai Republii Moldova să renunțe la compensația pentru gazele naturale oferite de guvern.

„Mi-a venit factura pentru gaze naturale, nu cred că am fost șocat, mă așteptam la o factură mai ridicată, a fost 6.200 lei. În factura  care mi-a venit pe luna ianuarie cu compensație, eu am renunțat la acea compensație, inclusiv pentru luna noiembrie și decembrie, aștept să vină și recalculul pentru noiembrie și decembrie. În cerere eu am solicitat să se aplice retroactiv. Nu mă aștept că multă lume să renunțe, înțeleg că multă lume nu-și permite să achite o factură mare dar înțeleg că această solicitare a venit de mai multe persoane, este un drept, că vor fi 30 sau 50 de persoane ,sau 100 ori 1.000, vom vedea”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu.

Posibilitatea de a renunța la compensații a fost anunțată de Moldovagaz pe 21 ianuarie curent.
Sursa: Nordnews.md

Pune Like / Distribuie Știrea

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*