ANSA avertizează! Un lot de lapte praf pentru copii este retras de pe piață

Acest produs nu corespunde cerințelor sanitaro-epidemice și prezintă pericol pentru sănătatea copiilor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează consumatorii că, în urma notificării sistemului de alertă european în domeniul alimentar RASFF 2022.2901, cu privire la produs neconform de lapte praf: ”Amestec de lapte praf cu prebiotici pentru copii – de la naștere, cu pregătire rapidă”, lot. L02.05.2022 și L28.04.2022, valabile până la 12.10.2023, exportator: P.W. Proszki Mleczne, Polonia, importat în Republica Moldova de către operatorul din domeniul alimentar ÎI ”PȘENEAC”, Agenția a dispus, în mod urgent, retragerea din rețeaua de comerț a loturilor menționate.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: ,,Amestec de lapte praf cu prebiotici pentru copii – de la naștere, cu pregătire rapidă”;

Marca comercială: ,,NUMIL”;

Lot: 02.05.2022 și 28.04.2022;

Masa netă: 900 gr;

Valabil până la 12.10.2023;

Exportator: P.W. Proszki Mleczne, Polonia;

Importator: ÎI ”PȘENEAC”, Republica Moldova.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

 Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentația copiilor și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*