Apariția în municipiul Chișinău a unor mici insecte misterioase, dau bătăi mari de cap cetățenilor

Tot mai mult, în ultimul timp, cetățenii se plâng de incomoditățile pe care le crează noile insecte care au apărut în municipiul Chișinău. Acestea fiind niște insecte mici, care nu au mai fost văzute până acum la noi. Se întâlnesc peste tot în spațiile deschise, ba chiar mai mult pătrund deja și în locuințe, provăcând înțepături la nivelul tegumentelor.

Ar fi vorba despre Tigrul de platan, care este o insectă ce provine din America de Nord. Acestea au ajuns în Europa în 1964, în Padova, Italia. S-au raspandit rapid pe întreg continentul. Acestea sunt aproape transparente și au pete negre în stil animal print. Au între 3 și 6 mm lungime și sunt extrem de silențioase, spre deosebire de țânțari. Le observi abia după ce te-au ciupit.

În acest context, întreprinderea municipală ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” s-a autosesizat.

Pentru a putea determina originea acestor specii, precum și în scopul prevenirii unui eventual pericol asupra sănătății populației, Î.M. ”Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a venit cu demersuri către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Institutul de Zoologie pentru a determina specia, aria de răspandire, pericolul asupra sănătății populației și metodele de combatere a acestor insecte.

Doar în urma verificărilor pot fi stabilite măsuri eficiente de intervenție și să ne asigurăm anume de ce instituție depinde combaterea acestor insecte și ce acțiuni pot fi luate ca măsuri de protecție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*