Azi începe a doua Vaccinare cu Pfizer. Se pot vaccina doar persoanele care au primit prima doză…

digi.ro

Agenția Națională pentru Sănătate Publică distribuit cel de al doilea lotul de vaccin împotriva COVID-19 „Pfizer/BioNTech” în cantitate de 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei a doua.

Începând cu ziua de azi conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea persoanelor care au fost imunizate cu prima doză. Vaccinarea se va face inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali.

Anterior cu vaccinul Pfizer au fost vaccinați mai mulți demnitari și funcționari de stat, inclusiv un deputat de pe circumscripția Glodeni care nu aveau dreptul de a se vaccina. Vaccinul Pfizer a fost pentru imunizarea lucrătorilor medicali.
Surse demne de încredere au spus sub anonimat: în timp ce unii medici așteptau să se vaccineze cu Pfizer li sa anulat vaccinarea cu acest vaccin și li sa propus vaccinarea cu Astra Zeneca, dacă nu se vor vaccina nu vor putea activa în continuare.

Președinta Maia Sandu a spus că va cere organelor competente să ancheteze cum a fost posibil să fie vaccinate persoane care nu erau inclus pe listă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*