Basarabenii fără cetățenie română se pot vaccinul cu Pfizer la IAȘI, România

Cetățenii Republicii Moldova care nu dețin cetățenia română se pot vaccina peste Prut, la Iași cu vaccinul Pfizer.
Basarabenii trebuie să prezinte buletinul de identitate sau pașaportul biometric.


Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România, organizează Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, în perioada 14-16 mai 2021. Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina în baza pașaportului biometric sau a buletinului de identitate moldovenesc, sau a cărții de identitate românești (dacă au cetățenie dublă). Despre acest fapt a informat rectorul UMF Iași, profesorul Viorel Scripcariu, printr-o scrisoare oficială adresată omologului său de la Chișinău, prof. Emil Ceban.

Potrivit universității române, începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani se poate prezenta la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a fi imunizat cu prima doză de ser Pfizer. Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal.

Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. În această acțiune de amploare, ce se va desfășura non-stop, vor fi antrenați, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității – cadre didactice, studenți, personal administrativ ș.a.

De asemenea, rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF Iași, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor din Iași, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iași, Prefectura, Primăria și Consiliul Județean Iași, precum și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 din România.

APASĂ LIKE PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK
Distribui știrea. Informează-ți prietenii corect!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*