Administrația IMSP SCM „Gheorghe Paladi” a venit cu o reacție la plângerile pacientelor privind alimentația în instituție

Recent pe rețelele de socializare au apărut mai multe postări și mesaje de la mămici care sunt nemulțumite de alimentația din cadrul IMSP SCM ,,Gheorghe Paladi”. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, o mamă își exprimă dezamăgirea și spune că de trei luni se confruntă cu „paste” răsfierte și „pârjoale” din copite și mațe. Terciuri răsfierte și supe cu miros greu fac parte și ele din meniul de la maternitatea nr.1 de pe Viaduct. Mamele se plâng că nu primesc nici măcar o felie de măr sau o salată, iar multă mâncare ajunge în coșul de gunoi.

IMSP SCM „Gh. Paladi” s-a autosesizat şi a fost convocată o ședință pe data de 09.03.23 cu instituirea unei comisii de anchetă referitor la alimentația pacienților. Administrația spune că nu au fost înregistrate plângeri din partea doamnei Irina Perciun sau a altor pacienți referitor la alimentația din spital.

Conform celor relatate de către medicul epidemiolog al instituţiei, care este responsabil de regimul sanitaro-epidemic în blocul alimentar şi în întreaga instituție, nu există cazuri de intoxicații alimentare sau alte probleme legale de hrana pacienţilor în această perioadă. Toate produsele care se oferă pacienţilor sunt verificate de persoanele responsabile să fie conforme, proaspete şi calitative.

Menţionăm că alimentaţia pacienţilor din IMSP SCM „Gheorghe Paladi” se efectuează în conformitate cu ordinul MS nr. 1092 din 07.10.2013 de către asistenta medicală dieteticiană. Se ține cont de recomandările medicilor curanţi, de maladiile tratate, după caresunt vizate de vicedirectorul medical.

Pentru instituție este importantă părerea pacienților și satisfacția lor. Este regretabil faptul, că nemulțumirea referitor la hrana din spital nu a fost relatată administrației, dar publicată pe rețelele de socializare, fiind făcută public abia peste două luni de zile de la externare, în scopuri necunoscute nouă, cu rea credință.

Suntem deschiși spre comunicare și spre a face ca în instituția noastră nu doar actul medical, dar și condițiile de spitalizare să fie de o înaltă calitate.

În acest caz s-a sesizat și Ministra Sănătății, Ala Nemerenco care a dispus demararea unei anchete, cerându-i lui Ivan Ceban, să se ocupe de alimentarea corectă în maternități și spitale, și să pună la lucru Direcția Generală Asistență Medicală și Socială.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*