BIDEN crede că Putin a decis să invadeze Ucraina. FSB au minat instituțiile din Donețk

Președintele american Joe Biden a abordat valul de dezinformare pe care Rusia o eliberează în timp ce amenințarea cu o invazie planează asupra Ucrainei.

În observațiile de la Casa Albă vineri după-amiază, Biden a spus că a „văzut rapoarte privind o creștere majoră a încălcărilor încetării focului de către luptătorii susținuți de ruși care încearcă să provoace Ucraina în Donbas”.„De exemplu, un bombardament al grădiniței ucrainene ieri, despre care Rusia a afirmat în mod fals, a fost efectuat de Ucraina. De asemenea, continuăm să vedem că tot mai multă dezinformare este transmisă publicului rus, inclusiv separatiștilor susținuți de ruși, susținând că Ucraina intenționează să lansează un atac ofensiv masiv în Donbas”, a spus Biden. „Uite, nu există nicio dovadă [a] acestor afirmații și sfidează logica de bază să crezi că ucrainenii ar alege acest moment, cu peste 150.000 de soldați așezați la granițele sale, pentru a escalada un conflict de un an”.

Declarațiile lui Biden urmează rapoartele forțelor armate ucrainene și separatiștilor care controlează părți din estul Ucrainei de bombardamente în regiunea Donbas joi.

Videoclipul și imaginile confirmate de CNN arată că o grădiniță a fost lovită de o obuz.

Biden spune că SUA consideră că Rusia intenționează să atace Ucraina „în zilele următoare”

Președintele Biden a spus că SUA consideră că trupele ruse intenționează să atace Ucraina „în săptămâna viitoare, zilele următoare”.„Avem motive să credem că forțele ruse plănuiesc și intenționează să atace Ucraina în săptămâna viitoare, în zilele următoare”, a spus președintele vineri, vorbind de la Casa Albă. „Credem că vor viza capitala Ucrainei Kiev, un oraș cu 2,8 milioane de oameni nevinovați”.

Biden a continuat să condamne un astfel de atac, angajându-se în acest proces să sprijine în continuare Ucraina.

„Suprimăm planurile Rusiei cu voce tare și în mod repetat… facem tot ce ne stă în putere pentru a elimina orice motiv pe care Rusia îl poate oferi pentru a justifica invadarea Ucrainei și a le împiedica să se miște. Nu vă înșelați: dacă Rusia își urmărește planurile, va va fi responsabil pentru un război catastrofal și inutil de alegere”, a spus Biden.

„Statele Unite și aliații noștri sunt pregătiți să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO de orice amenințare la adresa securității noastre colective. De asemenea, nu vom trimite trupe să lupte în Ucraina, dar vom continua să sprijinim poporul ucrainean”, a spus el. a adăugat președintele.

Președintele american Biden avertizează cu privire la „sancțiuni severe” împotriva Rusiei în cazul în care va avea loc o invazie, dar spune că „nu este prea târziu” pentru a negocia

Președintele american Joe Biden a avertizat încă o dată Rusia cu privire la posibilele consecințe în cazul în care va avea loc o invazie a Ucrainei, dar a spus că „nu este prea târziu pentru a detensiona și a reveni la masa negocierilor”.”Concluzia este aceasta. Statele Unite și aliații și partenerii noștri vor sprijini poporul ucrainean. Vom trage Rusia la răspundere pentru acțiunile sale. Occidentul este unit și hotărât. Suntem gata să impunem sancțiuni severe Rusiei dacă va continua. invadează”, a spus Biden.

„Rusia poate să aleagă în continuare diplomația. Nu este prea târziu pentru a detensiona și a reveni la masa negocierilor”, a spus Biden.

Biden a menționat că Rusia a convenit ca secretarul de stat al SUA Antony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov să se întâlnească pe 24 februarie în Europa.

„Dar dacă Rusia ia măsuri militare înainte de această dată, va fi clar că a închis ușa diplomației”, a avertizat Biden.

„Ei vor fi ales războiul și vor plăti un preț mare pentru a face acest lucru. Nu numai din cauza sancțiunilor pe care noi și aliații noștri le vom impune Rusiei, ci cu cât restul lumii le va ataca mai mult”, a continuat el.

„În acest moment, sunt convins că el a luat decizia”, a spus Biden la Casa Albă.

Biden a declarat anterior că nu crede că liderul rus s-a hotărât, dar a recunoscut că percepțiile sale asupra gândirii lui Putin sunt limitate.

În aparițiile anterioare din ultima lună, Biden a sugerat că gândirea lui Putin a fost un mister pentru aproape toată lumea, indicând că chiar și consilierii ruși de top nu erau în întuneric cu privire la intențiile sale.

Comentariile de vineri au marcat o schimbare semnificativă în viziunea președintelui și o poziție mult mai definitivă asupra planurilor omologului său.

După răspunsul său inițial, Biden a fost din nou presat dacă era convins că Putin a hotărât să continue o invazie. 

— Da, spuse Biden.

Întrebat dacă asta împiedică diplomația pentru a dezamorsa criza, Biden a spus că nu.

„Diplomația este întotdeauna o posibilitate”, a spus el. 

Și întrebat în timp ce se pregătea să părăsească Sala Roosevelt de ce credea că „se ia în considerare deloc această opțiune”, Biden a spus doar: „Avem o capacitate semnificativă de informații”.

Președintele american Joe Biden a spus că a existat o creștere a dezinformarii ruse care ar putea fi folosită ca pretext pentru o invazie în Ucraina.

Vorbind la Casa Albă, Biden a spus că rapoartele transmise publicului rus că Ucraina intenționează să lanseze un atac în Donbas controlat de separatiști nu au dovezi. El a spus că aceste afirmații au sfidat logica.„Toate acestea sunt în concordanță cu manualul pe care rușii l-au folosit înainte”, a spus Biden.

„Acest lucru este, de asemenea, în conformitate cu scenariul pretext despre care Statele Unite și aliații și partenerii noștri l-au avertizat de săptămâni bune”, a continuat Biden.

El a spus că SUA au înregistrat o creștere a încălcărilor încetării focului în estul Ucrainei.

Biden spune că depinde de Zelensky din Ucraina dacă părăsește țara pentru o conferință de securitate în acest weekend

De la Sam Fossum de la CNN

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că depinde de președintele ucrainean Volodymyr Zelensky dacă va participa la conferința de securitate din acest weekend în Germania .

„Este o judecată pentru el”, a spus Biden, întrebat de reporteri în urma observațiilor pe care le-a făcut cu privire la starea actuală a tensiunilor dintre Ucraina și Rusia.

Biden a adăugat: „Am vorbit cu Zelensky de o duzină de ori, poate mai multe, nu știu. În căutarea unei soluții diplomatice s-ar putea – poate fi alegerea înțeleaptă. Dar este decizia lui”.

CNN a raportat anterior că oficialii administrației Biden l-au îndemnat în privat pe Zelensky că nu cred că este o idee bună ca el să părăsească Ucraina și să viziteze Munchen sâmbătă.

Aproape jumătate din forțele ruse sunt în poziție de atac, a declarat oficialul american al apărării

Aproape jumătate din forțele ruse din jurul Ucrainei sunt în poziție de atac, potrivit unui oficial american al apărării familiarizat cu cea mai recentă evaluare. 

Numărul de grupuri tactice de batalion a crescut la aproximativ 120-125. Un grup tactic de batalion cuprinde de obicei 1.000 de militari.

Oficialul a spus că armata rusă a continuat să deplaseze forțele către graniță, iar în ultimele 48 de ore, numărul forțelor în poziție de atac a ajuns la 40-50%.

În același timp, a început campania de destabilizare a Rusiei, a spus oficialul, Rusia acuzând Ucraina de genocid în Donbas, desfășurarea de operațiuni cu steag fals și multe altele.

Vineri, un vehicul militar a explodat în orașul Donețk, din estul Ucrainei, lângă clădirea Guvernului, sediul autodeclaratului Republică Populară Donețk. 

Un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a numit-o o „înscenare și o provocare”.

Vineri devreme: Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk, două regiuni autonome din estul Ucrainei controlate de separatiști susținuți de ruși, au organizat evacuarea civililor în Rusia. 

Rusia a promis că fiecare refugiat va primi 10.000 de ruble (aproximativ 130 de dolari) la sosirea în regiunea Rostov a țării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*