Biden l-a sunat pe Putin, i-a spus clar să nu atace Ucraina. SUA și NATO este pregătită și pentru alte scenarii, nu doar diplomatic

Președintele SUA, Joseph R. Biden Jr a avut o convorbire telefonică cu președintele Federației Ruse, Vladimir în care au discutat despre situația de la graniței Ucrainei, s-au avertizat reciproc cu răspuns dure în cazul escaladării situației, dar urmează luni să aibă noi discuții. Casă Albă a publicat un comunicat de presă al președintelui Biden.

Președintele Joseph R. Biden Jr. a vorbit astăzi cu președintele Vladimir Putin al Rusiei despre escaladarea formării militare a Rusiei la granițele Ucrainei. Președintele Biden a fost clar că, dacă Rusia întreprinde o nouă invazie a Ucrainei, Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri, vor răspunde decisiv și vor impune Rusiei costuri rapide și severe. 

Președintele Biden a reiterat că o nouă invazie rusă a Ucrainei ar produce suferințe umane pe scară largă și va diminua poziția Rusiei. Președintele Biden a spus clar cu președintele Putin că, deși Statele Unite rămân pregătite să se angajeze în diplomație, în deplină coordonare cu aliații și partenerii noștri, suntem la fel de pregătiți pentru alte scenarii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*