×

VIDEO! Biserica ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Chișinău se desprinde de Moscova și aderă la Mitropolia Basarabiei

VIDEO! Biserica ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Chișinău se desprinde de Moscova și aderă la Mitropolia Basarabiei

Chișinău, 3 decembrie 2023 – Încă o biserică din Chișinău, Biserica ”Sfântul Ierarh Nicolae” de pe bulevardul Ștefan cel Mare, a luat o decizie istorică prin aderarea la Mitropolia Basarabiei, renunțând astfel la legăturile cu Moscova.

Duminica precedentă redincioșii au fost informați cu privire la această hotărâre importantă de către părintele Petru Storoja, într-o întâlnire desfășurată în prezența consiliului parohial, protoiereilor Petru Storoja, Eugen Maznic și Radu Storoja, precum și a diaconului Marcel Rotari.

”Astăzi, biserica noastră, împreună cu consiliul parohial, care reprezintă poporul care ne frecventează, noi, cu tot clerul împreună, am decis să facem un pas asumat, foarte important, un pas istoric. Am aderat cu toții, cu acest sfânt lăcaș, la Mitropolia Basarabiei”, a declarat părintele Petru Storoja.

Despre decizia de a renunța la legăturile cu Moscova și de a se alătura Mitropoliei Basarabiei, parohul a subliniat: „N-avem dreptul să clevetim de aici din amvon sau să vorbim pe cineva de rău. Dar în urma unor decizii, de ordin intern și extern, am decis să facem acest pas, fără nicio ezitare, și să fim cu biserica mamă, cu Biserica Ortodoxă Română. Rămânem pe stil vechi în continuare.”

Vezi video aici:

Părintele Storoja a încurajat enoriașii să continue să participe la slujbe și să fie vigilenți împotriva intrușilor și provocatorilor care ar putea să provoace dezbinare sau scandal în cadrul bisericii.

Această decizie este o nouă etapă în procesul de apropiere a bisericilor ortodoxe din Moldova de Biserica Ortodoxă Română. În ultimii ani, mai multe biserici din Moldova au ales să se desprindă de Moscova și să se alăture Mitropoliei Basarabiei.

Această evoluție este percepută ca o consecință a războiului din Ucraina, care a dus la o creștere a sentimentelor anti-ruse în Moldova.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul