Boris Johnson: Masca obligatorie în Magazine și transportul public. Călătorii vor sta zece zile în izolare. 6 milioane de oameni vor fi..

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson a anunțat ieri reguli noi pentru a proteja cetățenii de noua variantă de virus Covid-19,. Masca devine obligatorie în magazine și transportul public, călătorii vor sta 10 zile în izolare și vor face teste, 6 milioane de oameni vor fi vaccinați.

Boris Johnson: Am avut cea mai rapidă lansare de vaccin din Europa, iar acum cea mai rapidă campanie de rapel din Europa, cu aproape 16,8 milioane de vaccinuri în brațele oamenilor și, deși numărul cazurilor a rămas relativ mare, am observat o scădere a numărului de spitalizări și o scădere a numărului de decese.

Dar miercuri am primit vești despre o nouă variantă – așa-numita Varianta Omicron – vreau să-mi exprim profunda recunoștință oamenilor de știință din Africa de Sud care au identificat această nouă variantă și au împărtășit aceste informații pe scară largă și imediat.

Această variantă se răspândește în întreaga lume, cu 2 cazuri identificate până acum aici, în Marea Britanie.

Ca întotdeauna, și trebuie să subliniez acest lucru, ca întotdeauna cu o nouă variantă, există multe lucruri pe care pur și simplu nu le putem ști în acest stadiu incipient.

Dar oamenii de știință noștri învață mai multe oră de oră și se pare că Omicron se răspândește foarte rapid și poate fi răspândit între persoanele care sunt dublu vaccinate.

Există, de asemenea, o mutație foarte extinsă, ceea ce înseamnă că diferă destul de semnificativ de configurațiile anterioare ale virusului și, ca rezultat, ar putea – cel puțin parțial – să reducă protecția vaccinurilor noastre în timp.

Așa că trebuie să luăm măsuri direcționate și proporționale acum, ca măsură de precauție, în timp ce aflăm mai multe.

În primul rând, trebuie să încetinim însămânțarea acestei variante în țara noastră.

Trebuie să câștigăm timp pentru ca oamenii noștri de știință să înțeleagă exact cu ce avem de-a face.

Și pentru noi să vaccinăm mai mulți oameni și – mai presus de toate – să avem mai mulți oameni stimulați.

Precum și pentru a ne ajuta NHS să se pregătească în ceea ce este o iarnă deja provocatoare.

Așa că ieri am luat măsuri pentru a proteja Regatul Unit împotriva variantei care vine aici din țările din sudul Africii – iar astăzi mai devreme am adăugat încă patru țări pe lista roșie.

Dar acum trebuie să mergem mai departe și să implementăm un regim de testare proporțional pentru sosirile din întreaga lume.

Deci nu vom opri oamenii să călătorească, vreau să subliniez că, nu vom opri oamenii să călătorească, dar vom cere oricui care intră în Regatul Unit să facă un test PCR până la sfârșitul celei de-a doua zile după sosirea lor. , și să se autoizoleze până când au un rezultat negativ.

În al doilea rând, trebuie să încetinim răspândirea acestei variante aici în Marea Britanie.

Pentru că măsurile la frontieră nu pot decât să minimizeze și să întârzie sosirea unei noi variante, mai degrabă decât să o oprească cu totul.

Așadar, pe lângă măsurile pe care le luăm deja pentru a-i localiza pe cei care au fost în țările de îngrijorare în ultimele zece zile, vom solicita tuturor contactelor celor care au fost testați pozitiv – cu un caz suspect de Omicron – să se autoizoleze timp de zece zile, indiferent de starea dumneavoastră de vaccinare.

De asemenea, vom merge mai departe cerându-vă tuturor să ajutați la limitarea răspândirii acestei variante, prin înăsprirea regulilor privind măștia feței în magazine și în transportul public.

Și în al treilea rând – și cel mai important – trebuie să ne întărim protecția împotriva acestei noi variante.

Încă nu știm exact cât de eficiente vor fi vaccinurile noastre împotriva Omicron, dar avem motive întemeiate să credem că vor oferi cel puțin o anumită măsură de protecție.

Și dacă sunteți stimulat – răspunsul dvs. va fi probabil mai puternic.

Așa că este mai vital ca oricând ca oamenii să-și ia lovituri, iar noi le luăm în brațe cât mai repede posibil.

Așa că de astăzi vom impulsiona campania de amplificare.

Deja plănuim să facem 6 milioane de lovituri numai în Anglia în următoarele trei săptămâni.

Și acum căutăm să mergem mai departe, așa că Secretarul pentru Sănătate a cerut JCVI să ia în considerare acordarea de rapeluri unui grup cât mai larg posibil, precum și reducerea decalajului dintre a doua doză și rapelul dumneavoastră.

Și, desigur, vorbim cu omologii noștri din Administrațiile Decentrate și vom continua să ne coordonăm cu aceștia.

Măsurile pe care le luăm astăzi – inclusiv la granițele noastre și măștile de față – sunt temporare și de precauție și le vom revizui în trei săptămâni.

În acel moment, ar trebui să avem informații mult mai mari despre eficacitatea continuă a vaccinurilor noastre.

Sper foarte mult că vom descoperi că continuăm să fim într-o poziție puternică și să putem ridica din nou aceste măsuri.

Dar chiar acum acesta este cursul responsabil de acțiune, să încetinim însămânțarea și răspândirea acestei noi variante și să ne maximizăm apărarea, astfel încât să protejăm câștigurile pentru care am muncit atât de mult și să putem continua să salvăm vieți.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*