BreakingNews! Putin a recunoscut independența ”Republicilor Donețk și Luhansk”. De azi se schimbă lumea întreagă

Liderul de la Kremlin a comunicat oficial că Federația Rusă recunoaște independența auto-proclamatelor „republici populare Donețk și Luhansk”.

Vladimir Putin a început discursul cu istoria formării URSS și a finisat cu ziua de astăzi, 21 februarie 2022.

Totodată, Putin a declarat că „Ucraina este un stat format artificial din teritorii ce au aparținut anterior României, Ungariei, Poloniei și Rusiei Sovietice

„Cerem încetarea urgentă a focului în Donbass. În caz contrar, sângele și victimele vor fi pe obrazul Kiev-ului”

Vladimir Putin

Discursul video integral va fi publicat în scurt timp. Scrie news.ungheni.org.

Amintim că luptele din estul Ucrainei, regiunile Donețk și Luhansk durează din anul 2014, de când așa-numiții „omuleți verzi”, militari ruși fără însemne oficiale, au intervenit în sprijinul regiunilor separatiste.

Circa 14.000 de oameni au murit până acum în zonă.

Recunoașterea independenței acestor regiuni secesioniste însemna respingerea de către Rusia a oricăror negocieri în Formatul Normandia (Rusia, Ucraina, Franța Germania), invocat de președintele Franței drept bază a negocierilor pentru reducerea tensiunilor de la granița cu Ucraina, unde Rusia a mobilizat circa 130 000 de militari și importante echipamente militare de luptă.

Amintim că în această seară, Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse, a convocat ședința extraordinară a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În cadrul ședinței, membrii au discutat mai multe subiecte, inclusiv situația privind recunoașterea „independenței” teritoriilor secesioniste din estul Ucrainei – auto-proclamatele „Republici Populare Donețk și Luhansk”.

Principalele teze expuse Președintele Federației Ruse:

  • Lovitura de stat din Ucraina a fost neconstituțională și sângeroasă, unii dintre locuitori nu au acceptat-o;
  • Rusia a făcut inițial totul pentru a rezolva pașnic contradicțiile din Donbass;
  • Autoritățile de la Kiev nu vor implementa acordurile de la Minsk, au declarat public acest lucru de multe ori;
  • De asemenea, autoritățile de la Kiev au efectuat de două ori operațiuni punitive în Donbass, acum agravarea are loc pentru a treia oară;
  • Scopul ședinței de astăzi este stabilirea pașilor pe Donbass, ținând cont de contestațiile DPR și LPR cu cererea de a le recunoaște independența;
  • Problemele de recunoaștere a DPR și LPR sunt strâns legate de problemele globale de asigurare a securității în lume.

Anteriori, liderii celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei l-au îndemnat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin să recunoască independenţa acestor teritorii şi să pună în funcţiune o „cooperare în materie de apărare”.

Aceste apeluri, coordonate şi difuzate la televiziunea rusă, au fost lansate de liderii „Republicii Populare Doneţk” şi „Republicii Populare Lugansk”, Denis Puşilin şi Leonid Pasetcinik.

După finisarea ședinței, liderul de la Kremlin a declarat că „Решение по признанию будет принято сегодня” (Tradus în română: Decizia cu privire la „independență” va fi luată astăzi”).

Mai multe articole la acest subiect:

Amintim că situația în teritoriile separatiste din estul Ucrainei Donețk și Luhansk, controlate de exponenții pro-ruși, a devenit foarte tensionată începând cu după-amiaza zilei de vineri, 18 februarie 2022.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*