Călătorii vor cumpăra bilete ONLINE. Guvernul va oferi subvenții pentru procurarea microbuze și autobuze noi

Călătorii vor cumpăra bilete online și vor putea urmări locația transportului public în timp real. Guvernul va oferi subvenții pentru procurarea microbuze și autobuze noi pentru a moderniza transportul public național.

Andrei Spînu: Am lansat PROGRAMUL TRANSPORT MODERN. Este un program curajos, menit să facă regulă și să avem standarde mai înalte pentru serviciile de transport de pasageri, să sprijine creșterea mobilității și a conectivității.

Viziunea noastră pentru redresarea transportului rutier conține mai multe măsuri, care pun bazele unui parteneriat între autoritățile centrale, locale și operatori, în beneficiul direct al cetățenilor. Obiectivul nostru major este ca oamenii să se simtă confortabil, să ajungă în siguranță și la timp oriunde nu s-ar porni. Planul nostru include:

Programul național de susținere a transportatorilor pentru înnoirea parcului auto. Avem în vedere acordarea de fonduri / sprijin pentru investiții / subvenții de la bugetul de stat, pentru a susține procurarea de microbuze și autobuze noi, moderne.

Programul național de combaterea transportului ilicit de pasageri. Vom combate frauda și vom elimina transportul ilicit, atât și în domeniul de taxi, care nu oferă siguranța și confortul de care oamenii trebuie să beneficieze.

Digitalizarea și fiscalizarea domeniului prin implementarea unui sistem de management integrat în transport: e-Bilet, e-GPS, e-routing.

Modificarea metodologiei de calcul a tarifelor pentru pasageri și serviciile de autogară. Vom oferi o metodologie de calcul care ia în considerare criteriul de confort și reflectă opinia administrațiilor locale.

Programul național pentru optimizarea rutelor. Ne vom implica pentru ca rutele de transport să fie eficiente, bine adaptate la fluxurile generale de trafic și la nevoile beneficiarilor, indiferent din ce localitate provin.

La moment, ca să cunoașteți, zilnic avem la nivel raional 568 de rute, iar la nivel interraional – 1141 rute. Multe din rute nu sunt făcute și nu respectă nici un grafic. 33% din cursele interraionale nu se efectuează, iar la nivel raional cifra este de 16%. Pe parcursul timpului, din interese înguste de grup, s-a umblat la graficul de rute și avem un haos care nu permite dezvoltare normală a domeniului.

Modificarea Codului Transporturilor Rutiere. Vom asigura o legislație modernă, adaptată nevoilor actuale și eficientă, consultată temeinic. Parlamentul ne va sprijini în acest proces.

Elaborarea strategiei de mobilitate. Pentru un transport mai eficient și mai sustenabil pe termen lung, lucrăm la strategia de mobilitate care să includă toate tipurile de transport și să ofere o foaie de parcurs pe termen lung pentru acest domeniu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*