×

Ce spune politia despre cazul celor doua persoane care au murit in masina blocata in zapada, langa Coșcalia

Ce spune politia despre cazul celor doua persoane care au murit in masina blocata in zapada, langa Coșcalia

🚨 CRONICA MAI: Ministrul de Interne Adrian Efros a organizat azi o conferință de presă, unde a comentat ce au făcut instituțiile statului în timpul furtunii de zăpadă, referindu-se inclusiv și la cazul celor 2 cetățeni găsiți decedați în zăpadă în dimineața de 27.

▪️ 26 noiembrie – blocate 27 de drumuri din 7 raioane.

▪️ 27 noiembrie – numărul drumurilor blocate crește la 34, în 8 raioane

Pe 26 noiemebrie, aproximativ la ora 12:00 automobilul se împotmolește între satele Florica și Coșcalia.

Ora 14:20 – o rudă a celor din mașină merg la automobil și stabilesc că nu vor putea debloca automobilul cu forțele proprii. Șoferului i s-a propus să meargă cu ei în sat, dar el a spus că a chemat un tractor din Coșcalia pentru a fi tractat.

Ora 14.58 – primul apel la 112 unde anunță că este înpotmolit. Operatorul îi transmite informația de contact a SA Drumuri pe care îi sugerează să-i contacteze.

Ora 15:57 – Șoferul sună din nou o rudă și roagă să-i adune haine groase. Ruda vine cu calul la mașină și aduce hainele groase solicitate. Șoferul și pasagerul încearcă să meargă în Florica dar pasagerei i s-a făcut rău și decid să rămână la mașină, să aștepte evacuare.

Intervalul 15.50 – 18.19: Ginerele șoferului a apelat de 6 ori 112 informând despre situația creată.

Ora 16:48 – Echipa de intervenție IGSU din Căinari pleacă pentru intervenție spre Coșcalia pentru a debloca drumul de acces către sat, unde erau blocate 1 microbuz cu pasageri și 3 autocamioane. IGSU deblochează drumul princial, în timp ce cei doi cetățeni erau pe un drum secundar, pe un deal.

Ora 16:56 – Al doilea apel la 112 unde șoferul informează că în mașină intră gaze din țeava de eșapament. Operatorul 112 îi spune că echipele încearcă să ajungă, dar nu reușesc din cauza troienelor. Operatorul a întrebat dacă e nevoie de ambulanță, șoferul a spus că nu are nevoie. Operatorul a recomandat dacă are posibilitate să iasă la traseu sau să se deplaseze individual. Zăpada era între 1,5 și 2 m.

Ora 17:17: IGSU informează că stratul de zăpadă e foarte mare și deblocarea va dura.

Ora 17:41 – Al 3-lea apel la 112 al șoferului, în care anuntă că soției îi este rău și are nevoie de ambulanță. Spune că a încercat să se deplaseze de sinestătător, dar pentru că soției îi este rău s-au întors înapoi.

Ora 17:48: Șoferul discută cu dispeceratul CNAUMP. Îi exăplică că ambulanța nu poate ajunge la ei.

Ora 17:49. Al patrulea apel la 112 in care șoferul spune că a discutat cu ambulanța și că aceasta nu poate ajunge. Spune că zăpada e la nivelul acoperișului și poate deschide doar una din uși că zăpada e la nivelul acoiperișuilui aproape.

Ora 17:54: Dispeceratul informează echipa de la Căinari care activa în zonă, dar care în acel moment debloca drumul principal până la Coșcalia.

Ora 23:10: Echipa de intervenție din Căușeni, după 6 ore, anunță că a reușit deblocarea drumului principal pe care se aflau 3 microbuze, 4 autoturisme și 4 tractroare, cu 31 de persoane.

▪️27 noiembrie la ora 08.00 dimineața: Un cetățean informează că la intrarea în Coșcalia au fost depistate 2 persoane decedate într-un automobil înzăpeșzit.

(…) Adrian Efros: „Noi nu ne putem expune cine e vinovat. Noi comunicăm ce au făcut instituțiile statului. Dar situația e anchetată de Procura Generală într-o cauză penală.

Drumarii împreună cu instituțiile statului implicate au deblocat în cele 2 zile 603 mijloace de transport în care se aflau 1522 de persoane în 22 de raioane ale țării, în peste 500 de km de drum. S-au deblocat inclusiv 15 ambulanțe, unde se afla și o femeie însărcinată”.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul