Cetățenii ruși nu vor mai avea ,,undă verde” spre Europa, miniștrii de externe din UE au hotărât suspendarea Acordului cu Rusia privind facilitarea vizelor

Astăzi, miniștrii de externe din Uniunea Europeană au hotărât suspendarea Acordului cu Federația Rusă privind facilitarea vizelor pentru cetățenii lor. Ca urmare, cetățenii ruși vor fi supuși unor condiții mai grele de a intra în Uniunea Europeană.

Acordul permitea cetățenilor ruși să obțină vize în timp scurt și cu costuri mult mai reduse decât cetățenii altor state terțe. În timp ce cetățenii ucraineni fug din calea războiului, cetățenii ruși pleacă liniștiți spre destinații turistice din Europa, obținând vize foarte ușor.

Astfel, încă este indispensabil să se aplice măsuri, încât nici un oligarh, funcționar public sau oficial rus, să se mai poată bucura de libertatea de a pleca în Uniunea Europeană.

Siegfriend Muresan: ,,Tocmai de aceea, am și cerut săptămâna trecută, într-o scrisoare transmisă Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borrell, interzicerea accesului în UE și înghețarea activelor celor peste 6.000 de oficiali, oligarhi și propagandiști ruși identificați de organizația lui Alexei Navalnîi ca fiind apropiați și beneficiari ai regimului de la Kremlin”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*