Comisia Electorală Centrală (CEC) urmează să aprobe rezultatele finale ale alegerilor parlamentare anticipate de pe 11 iulie

Comisia Electorală Centrală (CEC) urmează să aprobe luni, 19 iulie, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare anticipate de pe 11 iulie. Informația a fost confirmată de către președintele CEC-ului, Dorin Cimil.  

„La noi acum merge procedura de recepționare a proceselor verbale în original. Pe acestea le vom contrapune cu cele primite în format electronic, ca să nu apară erori de calcul sau alte categorii de erori. Spre exemplu, din alte localități sau țări am primit doar foto-copiile și sunt într-o stare nu foarte bună. De aceea, nici nu le-am plasat pe site, pentru că nici nu sunt conforme ca calitate”, scrie tv8.md.

Dorin Cimil a precizat că luni CEC-ul intenționează să examineze și să adopte procesul verbal totalizator, unde vor fi reflectate rezultatele scrutinului. După aceasta, timp de 24 de ore, CEC va trebui să prezinte Curții Constituționale (CCM) toate actele și materialele, în baza cărora se va analiza corectitudinea și legalitatea petrecerii scrutinului. Ulterior, CCM, în termen de cinci zile de la recepționarea actelor, urmează să se expună.

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*