Constantin Botnari, ”alias Borsetka” a fost anunțat în căutare internațională prin canalele INTERPOL.

Constantin Botnari, fostul secretar general al PDM și unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Vladimir Plahotniuc și care a fugit din Moldova în 2019, a fost anunțat în căutare internațională prin canalele INTERPOL.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de șeful biroului din Republica Moldova, Viorel Țențiu.

„Confirm faptul că Constantin Botnari a fost anunțat în căutare internațională. Este solicitată localizarea acestuia. Solicitarea Republicii Moldova către Biroul Interpol de la Lyon pentru a-l anunța în căutare a fost acceptată și procedura a început de ieri, 20 decembrie”, ne-a comunicat Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP (Biroul național de Interpol).

Constantin Botnari est învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice – Serghei Railean, care în luna noiembrie 2021 a fost reținut de oamenii legii pentru 72 de ore, fiind bănuit că, în perioada în care a condus Agenția, a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte.

Constantin Botnari era unul dintre cei mai influenți oameni de pe timpul statului capturat. Era considerat omul de legătură al lui Vladimir Plahotniuc și cel care transmite diferite sume pe care le ținea mereu într-o geantă cu care apărea mereu în poze.

Din această cauză a primit porecla de „borsetkă”. A fugit din Republica Moldova odată cu Vladimir Plahotniuc și s-ar fi stabilit la Londra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*