Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, aflat în căutare internațională, ar fi cerut azil politic în Marea Britanie

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, aflat în căutare internațională, ar fi cerut azil politic în Marea Britanie. Asemenea afirmație a fost făcută de către deputatul Lilian Carp, membru în Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, informează Realitatea.md.

Potrivit legiuitorului, în prezent oamenii legii de la Chișinău verifică informația cu privire la acordarea sau neacordarea acestui azil din partea autorităților engleze.

„Noi nu știm în ce condiții sau dacă i s-a dat azil politic în Marea Britanie, sau nu i s-a dat. Acum informațiile se verifică. Probabilitatea este că el acolo ar avea azil politic împotriva Federației Ruse, care l-a dat în căutare internațională, iar Marea Britanie când aude că Federația Rusă unei persoane îi atentează la drepturile civice – cumva le acordă azil politic”, a declarat Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” la postul TVR.

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*